MENY menu

Var med och bilda Agroforestry Sverige

Lördag den 27:e februari 2016 hålls det konstituerande årsmötet för den nya föreningen Agroforestry Sverige. Vi håller till på Stockholms Universitet, klockan 13-16.

Ta chansen att vara med och påverka vad den nya föreningen skall arbeta med och hur vi bäst organiseras oss i landet och i Norden!

Inbjudan och mer information

Bakgrund

Agroforestry handlar om att odla träd och buskar tillsammans med betesgrödor eller andra örtartade växter såsom våra vanliga åkergrödor. Det är ett brett område som omfattar en rad olika både traditionella och moderna tekniker.

I Europa och inte minst det skogsrika Sverige har träd och buskar av tradition funnits som en naturlig del i jordbrukssystemen. Några exempel är skogsbete, skörd av lövfoder, läplanteringar och skötseln av lövängar.

I takt med jordbrukets rationalisering och utveckling mot större enheter har mycket av träden i landskapet försvunnit. Men nutida exempel från Europa visar att det går att kombinera en rationell jordbruksproduktion med produktion av livsmedel och/eller biomassa från träd och buskar.

På köpet får man bland annat ökad kolinlagring, ökad mångfald, bättre hushållning av växtnäring och en diversifierad gårdsekonomi.

Kontakt

För mer information kontakta oscar.franzen@ekolantbruk.se, 0705-734323

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.