MENY menu

Stor oenighet kring förslag om ny ekoförordning

Igår misslyckades EUs jordbruksministrar återigen med att hitta en överenskommelse kring förslaget till ny ekoförordning.

Rådet gick igenom den utvecklingsrapport som lades fram av det slovakiska ordförandeskapet och diskuterade intensivt hur man skulle kunna gå vidare, men ingen enighet nåddes.

IFOAM EUs ordförande Christopher Stopes sade;
"För två år sedan sade kommissionens vice ordförande Timmermans att om det inte fanns någon överenskommelse om sex månader skulle han dra tillbaka förslaget. Tjugofyra månader senare finns det fortfarande inget slut i sikte. Åsikter mellan kommissionen, rådet och parlamentet samt mellan medlemsstaterna själva avviker på många viktiga frågor, bland annat gränsvärden för otillåtna ämnen, växthusproduktion, utsäde och undantag (exempelvis avhorning, konventionella avelsdjur). Denna brist på enighet om inriktningen för den nya ekologiska förordningen bekräftar det som aktörer har sagt redan från början: kommissionens förslag är alltför bristfällig för att ge en god grund för diskussion"

Läs hela pressmeddelandet hos IFOAM

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.