MENY menu

Lyckade fodermöten i syd

Ekologiska Lantbrukarna har under hösten anordnat flera fodermöten runt om i landet, i samband med att presentera handelsplatsen Proteintipset.se. Nu i veckan var vi i Kristianstad och Kalmar där det blev stor uppslutning för att prata foderstrategier och samarbetsmöjligheter.

Mötet i Kristianstad hölls hos Peter Nilsson på Nöbbelövs Gård. Peter hade fullt upp på gården med att slutföra bygget av sitt minimejeri som ska stå klart i början på nästa vecka. Vi fick gå en rundvandring, titta på mejeriet och höra Niels Andresen från Jorbruksverket berätta om närproducerade foderstater. Vi fick även smaka på Peters foderkross gjord på egenodlad lupin och korn. Det är inte alla som får till en lyckad lupinodling, men Peter har testat sig fram och fått riktigt bra resultat. Han är helt självförsörjande på foder till sina 150 kor.

Dagen därpå fortsatte turnén till Kalmar. Vi höll fodermöte i Växas lokaler och hade sedvanlig runda där alla deltagare fick berätta om sin foderförsörjning, sin produktion, behov och funderingar. Samt priser! Det är alltid intressant att höra hur det kan skilja sig åt i ett närområde. Att höra hur andra har det kan vara viktigt när man själv ska förhandla priser. Dessutom hade vi rådgivarpresentationer av Emelie Wickström från Rådgivarna i Sjuhärad och Herman Leggedör från Agrikultur i Småland.

Glöm inte att spana in www.proteintipset.se för att se vad det finns för annonser kring köp/sälj när det kommer till närodlat foder. Lägg in en gratis annons!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.