MENY menu

Almnäs Bruk exporterar KRAV-märkt ost till Kina

Almnäs Bruk är först med att exportera KRAV-märkta ostar till Sydostasien. Efter att ha ställt ut på NOPA-mässan i augusti har ett företag i Macau, Kina, lagt en provorder.

Deltagandet på mässan Natural and Organic Products Asia (NOPA) i Hong Kong gav resultat. Ett stort hotellkomplex i Macau, med allt från lyxshopping till casino har beställt en provorder på Almnäs Bruks fyra ostar: Almnäs Tegel, Wrångebäck, Anno 1225 och Almnäs 1 Liter.

– Vår dröm är att exportera ostar över hela världen och det här är första gången vi säljer till Asien, säger Thomas Berglund, vd Almnäs Bruk.

Almnäs Bruk i Västergötland fick hjälp av KRAV att ställa ut på NOPA-mässan och tog hjälp av Business Sweden för att hitta potentiella kunder.

– Vi ser en stark tillväxt på ekomarknaden i till exempel Kina. Det är också tydligt att de värden som KRAV-märkt har, utöver ekologiskt, är attraktiva på den här marknaden, säger Johan Cejie, försäljningschef på KRAV.

Nyheten är hämtad ur ett pressmeddelande från KRAV

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.